De Europese Centrale Bank kondigde vorige week de aankoop van Asset Backed Securities (ABS) en van covered bonds in euro's aan. Bij navraag bleek dat Mario Draghi wat deze aankopen betreft geen specifieke cijfers voor ogen had, maar ze zouden toch een 'behoorlijke impact' hebben.

Bovendien zouden ze ook betrekking hebben op mortgage-backed assets. Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management merkt op dat de voorraad aan uitstaande ABS veel kleiner is dan ze dat was voor het uitbreken van de crisis. Zodoende wordt de schaal van de aankopen hoe dan ook beperkt.

De Europese Centrale Bank kondigde vorige week de aankoop van Asset Backed Securities (ABS) en van covered bonds in euro's aan. Bij navraag bleek dat Mario Draghi wat deze aankopen betreft geen specifieke cijfers voor ogen had, maar ze zouden toch een 'behoorlijke impact' hebben. Bovendien zouden ze ook betrekking hebben op mortgage-backed assets. Vincent Juvyns van JP Morgan Chase Asset Management merkt op dat de voorraad aan uitstaande ABS veel kleiner is dan ze dat was voor het uitbreken van de crisis. Zodoende wordt de schaal van de aankopen hoe dan ook beperkt.