KBC betaalt vandaag een tweede schijf terug aan de Vlaamse overheid en dat verklaart het vaste koersgedrag van het aandeel KBC. Bovendien hebben de bevoegde toezichthouders, met de Nationale Bank van België als overkoepelende toezichthouder, hun gezamenlijke "Home-Host Capital"-besluit genomen voor KBC Groep.

KBC Groep werd op de hoogte gebracht van hun verzoek om een permanente minimale (fully loaded) Basel III-kapitaalratio (zonder latente winsten) van 9,25% te respecteren. Op de Brusselse beurs kan de koers van KBC nog steeds een winst van bijna 4,50% vasthouden.

KBC betaalt vandaag een tweede schijf terug aan de Vlaamse overheid en dat verklaart het vaste koersgedrag van het aandeel KBC. Bovendien hebben de bevoegde toezichthouders, met de Nationale Bank van België als overkoepelende toezichthouder, hun gezamenlijke "Home-Host Capital"-besluit genomen voor KBC Groep. KBC Groep werd op de hoogte gebracht van hun verzoek om een permanente minimale (fully loaded) Basel III-kapitaalratio (zonder latente winsten) van 9,25% te respecteren. Op de Brusselse beurs kan de koers van KBC nog steeds een winst van bijna 4,50% vasthouden.