Op de Brusselse beurs zit de koers van Delhaize nog steeds in het rood in reactie op de publicatie van de cijfers. Bank Degroof blijft nochtans koper van het aandeel en verhoogt het koersdoel tot 43 euro.

Topman Pierre-Olivier Beckers gaf volgende toelichting op de vanmorgen bekendgemaakte jaarcijfers: "Zoals reeds in januari aangekondigd waren onze financiële resultaten in 2012 binnen de verwachtingen. We zijn bijzonder tevreden met onze sterke vrije kasstroomgeneratie en wij geloven dat wij een gemiddelde van ongeveer €500 miljoen vrije kasstroom per jaar zullen genereren in de periode 2013 tot 2015."

"In 2013 zullen wij ons blijven richten op een versnelde verbetering bij Food Lion, op het revitaliseren van Delhaize België en het opdrijven van de groei in Zuidoost-Europa. Wij streven ernaar om relevant te blijven voor onze klanten, door ons duurzame prijsbeleid verder te zetten en de opbrengstengroei te versnellen, en zullen dit financieren door een combinatie van een gedisciplineerde kapitaaltoewijzing en kostenbeheersing. Het besluit om het dividend te verlagen is een duidelijk voorbeeld

van Delhaize Groep ?s belofte om zijn financiële positie te behouden en omzetgroei na te streven."

Op de Brusselse beurs zit de koers van Delhaize nog steeds in het rood in reactie op de publicatie van de cijfers. Bank Degroof blijft nochtans koper van het aandeel en verhoogt het koersdoel tot 43 euro. Topman Pierre-Olivier Beckers gaf volgende toelichting op de vanmorgen bekendgemaakte jaarcijfers: "Zoals reeds in januari aangekondigd waren onze financiële resultaten in 2012 binnen de verwachtingen. We zijn bijzonder tevreden met onze sterke vrije kasstroomgeneratie en wij geloven dat wij een gemiddelde van ongeveer €500 miljoen vrije kasstroom per jaar zullen genereren in de periode 2013 tot 2015." "In 2013 zullen wij ons blijven richten op een versnelde verbetering bij Food Lion, op het revitaliseren van Delhaize België en het opdrijven van de groei in Zuidoost-Europa. Wij streven ernaar om relevant te blijven voor onze klanten, door ons duurzame prijsbeleid verder te zetten en de opbrengstengroei te versnellen, en zullen dit financieren door een combinatie van een gedisciplineerde kapitaaltoewijzing en kostenbeheersing. Het besluit om het dividend te verlagen is een duidelijk voorbeeld van Delhaize Groep ?s belofte om zijn financiële positie te behouden en omzetgroei na te streven."