In de pers wordt vaak gesuggereerd dat de ECB, naar het (geslaagd) Amerikaans voorbeeld, QE zou introduceren. Dit zou volgens professor Stefan Duchateau betekenen dat de Europese Centrale Bank haar (ongelimiteerde) middelen zou inzetten om Europese obligaties in grote hoeveelheden op te kopen om hiermee de rente nog lager te jagen.

Voor zover dit al niet gebeurd, kan men zich de vraag stellen of met een dergelijke zet enige vooruitgang kan worden geboekt in de moeizame strijd om de Europese economie uit het drijfzand te trekken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

In de pers wordt vaak gesuggereerd dat de ECB, naar het (geslaagd) Amerikaans voorbeeld, QE zou introduceren. Dit zou volgens professor Stefan Duchateau betekenen dat de Europese Centrale Bank haar (ongelimiteerde) middelen zou inzetten om Europese obligaties in grote hoeveelheden op te kopen om hiermee de rente nog lager te jagen. Voor zover dit al niet gebeurd, kan men zich de vraag stellen of met een dergelijke zet enige vooruitgang kan worden geboekt in de moeizame strijd om de Europese economie uit het drijfzand te trekken. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.