Naar aanleiding van het bericht over de ZEB-deal heeft Bank Degroof het advies voor Colruyt verhoogd van afbouwen naar houden, met een ongewijzigd koersdoel van 36 euro. De distributieketen combineert volgens de analisten van Bank Degroof een uitstekende long term track-record met een indrukwekkend groeitempo. Het bedrijf heeft de hoogste marges van alle sectorgenoten, gekoppeld aan de hoogste return on equity.

Hierbij mag echter niet vergeten worden te vermelden dat de food retail markt met hevige concurrentie geconfronteerd wordt. De consument stelt zich eerder terughoudend op en focust zich meer dan ooit op de prijzen. Negatieve voedingsinflatie is vanzelfsprekend geen geschikte voedingsbodem voor food retailers.

Naar aanleiding van het bericht over de ZEB-deal heeft Bank Degroof het advies voor Colruyt verhoogd van afbouwen naar houden, met een ongewijzigd koersdoel van 36 euro. De distributieketen combineert volgens de analisten van Bank Degroof een uitstekende long term track-record met een indrukwekkend groeitempo. Het bedrijf heeft de hoogste marges van alle sectorgenoten, gekoppeld aan de hoogste return on equity. Hierbij mag echter niet vergeten worden te vermelden dat de food retail markt met hevige concurrentie geconfronteerd wordt. De consument stelt zich eerder terughoudend op en focust zich meer dan ooit op de prijzen. Negatieve voedingsinflatie is vanzelfsprekend geen geschikte voedingsbodem voor food retailers.