Algemeen was een negatief groeicijfers voor de Japanse economie verwacht, maar een daling van het BBP tijdens het tweede kwartaal met 6,80% wat toch een verrassing in negatieve zin. Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, spreekt nu over Japan als het land van de vertragende groei.

Uiteraard was er het effect van de verhoging van de BTW, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. De indicatoren laten weliswaar een verbetering voorzien, maar dalende lonen en stijgende voorraden laten toch niet veel goeds verhopen. De Japanse premier Shinzo Abe krijgt nog harde noten te kraken, hij zal vooral moeten mikken op een stijging van de lonen.

Algemeen was een negatief groeicijfers voor de Japanse economie verwacht, maar een daling van het BBP tijdens het tweede kwartaal met 6,80% wat toch een verrassing in negatieve zin. Frank Vranken, hoofd strategie bij Puilaetco Dewaay Private Bankers, spreekt nu over Japan als het land van de vertragende groei. Uiteraard was er het effect van de verhoging van de BTW, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost. De indicatoren laten weliswaar een verbetering voorzien, maar dalende lonen en stijgende voorraden laten toch niet veel goeds verhopen. De Japanse premier Shinzo Abe krijgt nog harde noten te kraken, hij zal vooral moeten mikken op een stijging van de lonen.