Hoofd investment strategie bij BNP Paribas Philippe Gijsels is van mening dat de Europese economie aan de beterhand is, maar dat er nog steeds een aantal factoren zijn die die groei kunnen doen ontsporen. Een aantal risico's zijn namelijk nog steeds niet verdwenen.

De binnenlandse vraag kan bijvoorbeeld opdrogen als gevolg van het oplopen van de politieke spanningen of bij een harde landing van de Chinese economie. Maar in normale omstandigheden zou de capaciteitsbenutting moeten toenemen als de groei verbetert.

Hoofd investment strategie bij BNP Paribas Philippe Gijsels is van mening dat de Europese economie aan de beterhand is, maar dat er nog steeds een aantal factoren zijn die die groei kunnen doen ontsporen. Een aantal risico's zijn namelijk nog steeds niet verdwenen. De binnenlandse vraag kan bijvoorbeeld opdrogen als gevolg van het oplopen van de politieke spanningen of bij een harde landing van de Chinese economie. Maar in normale omstandigheden zou de capaciteitsbenutting moeten toenemen als de groei verbetert.