De Europese besparingsmaatregelen moeten volgens professor Stefan Duchateau nog geruime tijd worden aangehouden, terwijl de tewerkstelling in Spanje en Griekenland zijn negatieve trend nog onvoldoende gekeerd heeft om ook prognoses te kunnen maken over een duurzaam herstel in de overheidsfinanciën.

Zo geeft bijvoorbeeld de werkgelegenheid in de Spaanse bouwsector nog steeds geen enkele verbetering te kennen. Een dergelijk substantieel verlies van 1.4 miljoen banen kruipt begrotingsgewijs niet zomaar in de koude kleren. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De Europese besparingsmaatregelen moeten volgens professor Stefan Duchateau nog geruime tijd worden aangehouden, terwijl de tewerkstelling in Spanje en Griekenland zijn negatieve trend nog onvoldoende gekeerd heeft om ook prognoses te kunnen maken over een duurzaam herstel in de overheidsfinanciën. Zo geeft bijvoorbeeld de werkgelegenheid in de Spaanse bouwsector nog steeds geen enkele verbetering te kennen. Een dergelijk substantieel verlies van 1.4 miljoen banen kruipt begrotingsgewijs niet zomaar in de koude kleren. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.