Vorige meeting werd er bijna letterlijk aangekondigd dat de rente op 5 juni opnieuw naar beneden zal gaan. En de markten beginnen daar nu al op te anticiperen. Maar dit is naar alle waarschijnlijkheid nog maar een eerste stap. Want in de tweede jaarhelft zal men bijna verplicht zijn om over te gaan tot quantitative easing Europese stijl, wat dat dan ook mag betekenen.

De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar van grote bewegingen is nergens sprake. De verliezen voor de belangrijkste indices bedragen ongeveer een kwart procent. Bank Degroof handhaaft neutraal advies voor Delhaize, waar de CEO voor België zijn ontslag aankondigde.

Vorige meeting werd er bijna letterlijk aangekondigd dat de rente op 5 juni opnieuw naar beneden zal gaan. En de markten beginnen daar nu al op te anticiperen. Maar dit is naar alle waarschijnlijkheid nog maar een eerste stap. Want in de tweede jaarhelft zal men bijna verplicht zijn om over te gaan tot quantitative easing Europese stijl, wat dat dan ook mag betekenen. De Europese beurzen noteren nog steeds in het rood, maar van grote bewegingen is nergens sprake. De verliezen voor de belangrijkste indices bedragen ongeveer een kwart procent. Bank Degroof handhaaft neutraal advies voor Delhaize, waar de CEO voor België zijn ontslag aankondigde.