Bank Degroof blijft voorzichtig voor Nyrstar en handhaaft voor het aandeel een advies houden. De risico's met betrekking tot Talvivarra zijn namelijk nog steeds aanwezig.

De stijging van de productie bij Nyrstar tijdens het eerste kwartaal werd aangedreven door een aantal mijnen; met sterke prestaties van Myra Falls waar zich high grade mining stopes ontwikkelden in het laatste kwartaal van 2013, en deze werden ontgonnen en verwerkt in de loop van K1 2014; met een aanhoudende opwaartse beweging van El Toqui na procesoptimalisaties van hun site en een gerichte zinkcampagne die resulteerde in een recordprestatie voor zinkmetaal; met Langlois en hun nieuw leiderschapsteam dat solide resultaten opleverde op basis van een nieuw mijnplan.

Bijkomend, desondanks de strenge winter die sterke impact had op Noord-America in januari en februari, leverde vijf van de zes Tennessee mijnen op basis van een sterke prestatie in de tweede jaarhelft recordprestaties op en zetten ze zo de opwaartse trend verder kwartaal na kwartaal. De totale volumes zink in concentraat stegen met 3% in vergelijking met het vorige kwartaal, desondanks verminderde leveringen vanuit de Talvivaara-streamingovereenkomst in K1 2014.

Bank Degroof blijft voorzichtig voor Nyrstar en handhaaft voor het aandeel een advies houden. De risico's met betrekking tot Talvivarra zijn namelijk nog steeds aanwezig. De stijging van de productie bij Nyrstar tijdens het eerste kwartaal werd aangedreven door een aantal mijnen; met sterke prestaties van Myra Falls waar zich high grade mining stopes ontwikkelden in het laatste kwartaal van 2013, en deze werden ontgonnen en verwerkt in de loop van K1 2014; met een aanhoudende opwaartse beweging van El Toqui na procesoptimalisaties van hun site en een gerichte zinkcampagne die resulteerde in een recordprestatie voor zinkmetaal; met Langlois en hun nieuw leiderschapsteam dat solide resultaten opleverde op basis van een nieuw mijnplan. Bijkomend, desondanks de strenge winter die sterke impact had op Noord-America in januari en februari, leverde vijf van de zes Tennessee mijnen op basis van een sterke prestatie in de tweede jaarhelft recordprestaties op en zetten ze zo de opwaartse trend verder kwartaal na kwartaal. De totale volumes zink in concentraat stegen met 3% in vergelijking met het vorige kwartaal, desondanks verminderde leveringen vanuit de Talvivaara-streamingovereenkomst in K1 2014.