De sociale verontwaardiging omtrent de besparingsmaatregelen in de eurozone is volgens professor Stefan Duchateau terecht maar helaas weinig relevant in de context van een dringend herstelbeleid:

De excessieve uitgaven dienen te worden weggewerkt met als onmiddellijke gevolg dat de werkloosheid nog toeneemt om pas nadien (hopelijk) te verbeteren.

Deze verbetering in de competitiviteit ontstaat door verbeterde exportvooruitzichten en het afnemen van de neiging tot importeren. Dit behoeft moedige beslissingen die een gemakkelijk doelwit voor oppervlakkige commentaar maar de situatie was overduidelijk.

Zonder drastische ingrepen werd de situatie voor diverse landen compleet onhoudbaar. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De sociale verontwaardiging omtrent de besparingsmaatregelen in de eurozone is volgens professor Stefan Duchateau terecht maar helaas weinig relevant in de context van een dringend herstelbeleid: De excessieve uitgaven dienen te worden weggewerkt met als onmiddellijke gevolg dat de werkloosheid nog toeneemt om pas nadien (hopelijk) te verbeteren. Deze verbetering in de competitiviteit ontstaat door verbeterde exportvooruitzichten en het afnemen van de neiging tot importeren. Dit behoeft moedige beslissingen die een gemakkelijk doelwit voor oppervlakkige commentaar maar de situatie was overduidelijk. Zonder drastische ingrepen werd de situatie voor diverse landen compleet onhoudbaar. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.