Uiteraard mag ook de nucleaire ramp niet vergeten worden. Maar misschien loert het gevaar wel uit een onverwachte hoek, meer bepaald die van Bank 77. Deze bank kan de prelude vormen van een Japanse bankencrisis.

De Australische hedge fund manager John Hempton wees er op dat Bank 77 gevestigd is in Sendai, de stad die het hardst werd getroffen door de tsunami die volgde op de aardbeving.

Bovendien heeft Bank 77 een marktaandeel van bijna 50% in de regio. Alles wijst er op dat deze bank als gevolg van de tsunami met een enorme berg probleemkredieten dreigt opgezadeld te worden.

Tracy Alloway van de FT's Alphaville blog merkt op dat nergens elders zoveel onverzekerde eigendommen waren als in het noord-oosten van Japan.

Daardoor dreigt Bank 77 zwaar in de problemen te raken. Andere banken kunnen meegesleurd worden, ook al omdat ze zwaar in Japanse staatsobligaties zijn belegd.

Uiteraard mag ook de nucleaire ramp niet vergeten worden. Maar misschien loert het gevaar wel uit een onverwachte hoek, meer bepaald die van Bank 77. Deze bank kan de prelude vormen van een Japanse bankencrisis. De Australische hedge fund manager John Hempton wees er op dat Bank 77 gevestigd is in Sendai, de stad die het hardst werd getroffen door de tsunami die volgde op de aardbeving. Bovendien heeft Bank 77 een marktaandeel van bijna 50% in de regio. Alles wijst er op dat deze bank als gevolg van de tsunami met een enorme berg probleemkredieten dreigt opgezadeld te worden. Tracy Alloway van de FT's Alphaville blog merkt op dat nergens elders zoveel onverzekerde eigendommen waren als in het noord-oosten van Japan. Daardoor dreigt Bank 77 zwaar in de problemen te raken. Andere banken kunnen meegesleurd worden, ook al omdat ze zwaar in Japanse staatsobligaties zijn belegd.