Patric Huon (via L'Immobilière Huon), de afgevaardigde bestuurder en vennoot van Foruminvest België, neemt het grootste gedeelte van de activiteiten van Foruminvest en haar ontwikkelingsportefeuille in België en Luxemburg over.

Banimmo wordt de vennoot van Patric Huon in deze operatie door in het kapitaal van de nieuwe groep City Mall in te stappen.

De nieuwe groep die op die manier zal ontstaan, zal gegroepeerd worden rond twee vennootschappen: de vennootschap City Mall Development (CMD) waarin de heer Huon en Banimmo respectievelijk 75% en 25% aanhouden; en de vennootschap City Mall Investissement (CMI) waarin Banimmo rechtstreeks voor 30% zal participeren en die gecontroleerd is door City Mall Development.

Economisch gezien zal de participatie van Banimmo in CMD/CMI 42,5% bedragen, wat overeenkomt met een participatie van 38,25% in de 3 projecten, gezien de participatie van Foruminvest BV.

CMI is de investeringsvennootschap die de drie huidige winkelcentra projecten groepeert:

- het centrum "Au Fil de l'Eau" te Verviers dat 30.000 m² handelsruimte vertegenwoordigt,

- het project "Le Côté Verre" te Namen met een oppervlakte van ongeveer 18.000 m²,

- evenals een project voor een commercieel centrum te Charleroi dat momenteel bestudeerd wordt.

CMD zal meewerken aan andere projecten die nog geanalyseerd worden.

De investering van Banimmo, die 54,15 M€ bedraagt, is gestructureerd onder de vorm van een kapitaalparticipatie en een mezzaninefinanciering met interest, die progressief zal geplaatst worden in functie van de kapitaalbehoeftes van de projecten.

Patric Huon (via L'Immobilière Huon), de afgevaardigde bestuurder en vennoot van Foruminvest België, neemt het grootste gedeelte van de activiteiten van Foruminvest en haar ontwikkelingsportefeuille in België en Luxemburg over. Banimmo wordt de vennoot van Patric Huon in deze operatie door in het kapitaal van de nieuwe groep City Mall in te stappen. De nieuwe groep die op die manier zal ontstaan, zal gegroepeerd worden rond twee vennootschappen: de vennootschap City Mall Development (CMD) waarin de heer Huon en Banimmo respectievelijk 75% en 25% aanhouden; en de vennootschap City Mall Investissement (CMI) waarin Banimmo rechtstreeks voor 30% zal participeren en die gecontroleerd is door City Mall Development. Economisch gezien zal de participatie van Banimmo in CMD/CMI 42,5% bedragen, wat overeenkomt met een participatie van 38,25% in de 3 projecten, gezien de participatie van Foruminvest BV. CMI is de investeringsvennootschap die de drie huidige winkelcentra projecten groepeert: - het centrum "Au Fil de l'Eau" te Verviers dat 30.000 m² handelsruimte vertegenwoordigt, - het project "Le Côté Verre" te Namen met een oppervlakte van ongeveer 18.000 m², - evenals een project voor een commercieel centrum te Charleroi dat momenteel bestudeerd wordt. CMD zal meewerken aan andere projecten die nog geanalyseerd worden. De investering van Banimmo, die 54,15 M€ bedraagt, is gestructureerd onder de vorm van een kapitaalparticipatie en een mezzaninefinanciering met interest, die progressief zal geplaatst worden in functie van de kapitaalbehoeftes van de projecten.