De Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) hebben gekozen om de nieuwe kantoren en labo's van VMM te laten bouwen op een gedeelte van de site van The Loop te Gent, dat eigendom is van de vennootschap Grondbank the Loop (de publiek privaatrechtelijke samenwerking tussen het Stedelijk Ontwikkelingsbedrijf Stad Gent en Banimmo NV).

Banimmo zal optreden als gedelegeerd bouwheer voor de turn key ontwikkeling van het gebouw van ruim 7.200 m², dat volledig zal worden uitgerust op maat van VMM, en zal daarvoor vergoed worden.

Het wordt een duurzaam en functioneel hybride laboratoriumgebouw met kantoorfaciliteiten dat aan de hoogste kwaliteitsnormen zal beantwoorden inzake milieu en energie.

Het project zal worden ontwikkeld op de strategisch gelegen site van Grondbank The Loop, tussen de Flanders Expo-gebouwen en de R4. De investering bedraagt ruim 22 miljoen euro.

De Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) hebben gekozen om de nieuwe kantoren en labo's van VMM te laten bouwen op een gedeelte van de site van The Loop te Gent, dat eigendom is van de vennootschap Grondbank the Loop (de publiek privaatrechtelijke samenwerking tussen het Stedelijk Ontwikkelingsbedrijf Stad Gent en Banimmo NV). Banimmo zal optreden als gedelegeerd bouwheer voor de turn key ontwikkeling van het gebouw van ruim 7.200 m², dat volledig zal worden uitgerust op maat van VMM, en zal daarvoor vergoed worden. Het wordt een duurzaam en functioneel hybride laboratoriumgebouw met kantoorfaciliteiten dat aan de hoogste kwaliteitsnormen zal beantwoorden inzake milieu en energie. Het project zal worden ontwikkeld op de strategisch gelegen site van Grondbank The Loop, tussen de Flanders Expo-gebouwen en de R4. De investering bedraagt ruim 22 miljoen euro.