Bangladesh bouwt daarom voedselvoorraden op en koopt graan in India. De onderhandelingen over die aankoop zouden al in een vergevorderd stadium zijn gekomen.

Door het afsluiten van een overeenkomst met een lange looptijd wil Bangladesh voorkomen dat het te afhankelijk wordt van privé-handelaren, die niet altijd de afspraken nakomen.

Abdur Razzaque, minister van voeding in Bangladesh, zei gisteren te verwachten dat de rijstprijzen gaan blijven stijgen. Daardoor zouden arme inwoners van het land hun voedsel niet meer kunnen betalen. Bij wijze van voorzorgsmaatregel wordt nu al graan ingeslagen.

Bangladesh bouwt daarom voedselvoorraden op en koopt graan in India. De onderhandelingen over die aankoop zouden al in een vergevorderd stadium zijn gekomen. Door het afsluiten van een overeenkomst met een lange looptijd wil Bangladesh voorkomen dat het te afhankelijk wordt van privé-handelaren, die niet altijd de afspraken nakomen. Abdur Razzaque, minister van voeding in Bangladesh, zei gisteren te verwachten dat de rijstprijzen gaan blijven stijgen. Daardoor zouden arme inwoners van het land hun voedsel niet meer kunnen betalen. Bij wijze van voorzorgsmaatregel wordt nu al graan ingeslagen.