De onzekerheid over de toekomst van de drie autoconstructeurs zorgde voor de flinke terugval. Daarnaast krijgen beleggers enkele onheilspellende analistenrapporten te verwerken. Zo verwacht Merrill Lynch dat de olieprijs volgend jaar tot onder de 25 USD kan zakken. De olieprijs zakte gisteren met 7% op dit rapport tot 42 USD. Geen wonder dat de Europese grondstoffensector met een daling van 4,5% de grootste verliezer is. Vandaag blijft de olieprijs ter plaatse trappelen. Analisten van Goldman Sachs van hun kant zien de beurzen nog een extra 20% terugvallen.

Europese investeerders wachten tevens met knikkende knieën op het Amerikaanse banenrapport. In de maand november zouden zo'n 350.000 banen verloren zijn gegaan. Dit zou het grootste banenverlies zijn sinds juli 1982. Tot het bewuste cijfer op om half drie op de markten wordt losgelaten, zullen de markten doelloos ronddobberen.

Op de beurs van Brussel kan Delhaize met 4,5% herstellen van de opdoffer van 7% van gisteren. CFE laat 7% liggen nadat KBC Securities zijn koersdoel voor het aandeel verlaagde van 60 naar 45 EUR. Biotechgroep Devgen blijft ondertussen maar wegzakken. Vandaag verliest het opnieuw 3%. Sinds begin deze week verloor het aandeel bijna 25% van zijn waarde. Marktwaarnemers wijzen op technische verkoopdruk.

De onzekerheid over de toekomst van de drie autoconstructeurs zorgde voor de flinke terugval. Daarnaast krijgen beleggers enkele onheilspellende analistenrapporten te verwerken. Zo verwacht Merrill Lynch dat de olieprijs volgend jaar tot onder de 25 USD kan zakken. De olieprijs zakte gisteren met 7% op dit rapport tot 42 USD. Geen wonder dat de Europese grondstoffensector met een daling van 4,5% de grootste verliezer is. Vandaag blijft de olieprijs ter plaatse trappelen. Analisten van Goldman Sachs van hun kant zien de beurzen nog een extra 20% terugvallen. Europese investeerders wachten tevens met knikkende knieën op het Amerikaanse banenrapport. In de maand november zouden zo'n 350.000 banen verloren zijn gegaan. Dit zou het grootste banenverlies zijn sinds juli 1982. Tot het bewuste cijfer op om half drie op de markten wordt losgelaten, zullen de markten doelloos ronddobberen. Op de beurs van Brussel kan Delhaize met 4,5% herstellen van de opdoffer van 7% van gisteren. CFE laat 7% liggen nadat KBC Securities zijn koersdoel voor het aandeel verlaagde van 60 naar 45 EUR. Biotechgroep Devgen blijft ondertussen maar wegzakken. Vandaag verliest het opnieuw 3%. Sinds begin deze week verloor het aandeel bijna 25% van zijn waarde. Marktwaarnemers wijzen op technische verkoopdruk.