De koersen van die staatsobligaties zijn door het plafond gevlogen en dat is het gevolg van niemand anders dan de centrale banken. Beleggen is speculatie geworden, waarbij speculanten in snel tempo het geld van de ene plaats naar de andere verhuizen. Alleen gewin op korte termijn telt daarbij.

Het financieel systeem wordt daarbij volledig scheefgetrokken, het wordt steeds instabieler en stevent op een regelrechte crash af. Portugal is in dat geval een teken aan de wand. Economisch is dat land een regelrechte ramp, maar de Portugese staatsobligaties scheren nog steeds hoge toppen.

De koersen van die staatsobligaties zijn door het plafond gevlogen en dat is het gevolg van niemand anders dan de centrale banken. Beleggen is speculatie geworden, waarbij speculanten in snel tempo het geld van de ene plaats naar de andere verhuizen. Alleen gewin op korte termijn telt daarbij. Het financieel systeem wordt daarbij volledig scheefgetrokken, het wordt steeds instabieler en stevent op een regelrechte crash af. Portugal is in dat geval een teken aan de wand. Economisch is dat land een regelrechte ramp, maar de Portugese staatsobligaties scheren nog steeds hoge toppen.