De correlatie tussen de West Texas Intermediate crude en de goudfutures is dit jaar voor het eerst sinds juli 2009 negatief geworden. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat die correlatie op korte of zelfs middellange termijn herstel worden. Goud en olie zullen dus waarschijnlijk niet meer hand in hand lopen.

Volgens een rondvraag gedaan door Credit Suisse verwachten de beleggers dat goud in de komende maanden de slechtst presterende grondstof zal worden. Anderzijds verwachten de analisten dat de olieprijs op relatief korte termijn opnieuw een stijgende trend zal vertonen.

De correlatie tussen de West Texas Intermediate crude en de goudfutures is dit jaar voor het eerst sinds juli 2009 negatief geworden. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat die correlatie op korte of zelfs middellange termijn herstel worden. Goud en olie zullen dus waarschijnlijk niet meer hand in hand lopen. Volgens een rondvraag gedaan door Credit Suisse verwachten de beleggers dat goud in de komende maanden de slechtst presterende grondstof zal worden. Anderzijds verwachten de analisten dat de olieprijs op relatief korte termijn opnieuw een stijgende trend zal vertonen.