Na de winstwaarschuwing vorige week handhaaft ABN Amro de opinie Houden voor het aandeel maar verlagen de ramingen dit jaar voor de winst voor belastingen met 61%. Voor het komende jaar gaat men uit van een 17% lagere winst en in 2015 van een 18% lagere winst.

ABN Amro voorziet margedruk tot in tenminste 2015. Dat komt door een aantal verliesgevende projecten die bij de bekendmaking van de tweede kwartaalresultaten naar buiten kwamen en het risico van te scherpe prijsafspraken voor projecten die het afgelopen jaar zijn binnengesleept.

Positief is de sterke balans van het bouwbedrijf die voldoende lucht verschaft om de huidige problemen te overwinnen. Agressief tenderen zal de marges drukken en een eventueel herstel van de huizenmarkt kan die effecten niet teniet doen.

Na de winstwaarschuwing vorige week handhaaft ABN Amro de opinie Houden voor het aandeel maar verlagen de ramingen dit jaar voor de winst voor belastingen met 61%. Voor het komende jaar gaat men uit van een 17% lagere winst en in 2015 van een 18% lagere winst. ABN Amro voorziet margedruk tot in tenminste 2015. Dat komt door een aantal verliesgevende projecten die bij de bekendmaking van de tweede kwartaalresultaten naar buiten kwamen en het risico van te scherpe prijsafspraken voor projecten die het afgelopen jaar zijn binnengesleept. Positief is de sterke balans van het bouwbedrijf die voldoende lucht verschaft om de huidige problemen te overwinnen. Agressief tenderen zal de marges drukken en een eventueel herstel van de huizenmarkt kan die effecten niet teniet doen.