BAM zag de omzet in de eerste helft van dit jaar uitkomen op EUR 3,460 miljard versus een consensusverwachting van EUR 3,378 miljard.

De winst voor belastingen (exclusief buitengewone posten) bedroeg EUR 45 miljoen, hetgeen vrijwel overeenkomt met de door analisten becijferde winst van EUR 46 miljoen.

BAM rapporteerde verder een netto schuld van EUR 1,507 miljard in de boeken te hebben staan; ook dit is in lijn met de verwachtingen van analisten.

Forse afschrijvingen vormen tegenvaller

De forse afschrijvingen die het bouwbedrijf in het afgelopen halfjaar moest doen vormden echter een tegenvaller. BAM moest afschrijven op de vastgoedportefeuille; daarnaast werd een voorziening voor goodwill genomen. In totaal bedroegen de afschrijvingen EUR 398 miljoen.

De afschrijvingen zouden gevolgen kunnen hebben voor het dividendbeleid van BAM: de analisten van ABN Amro menen dat de kans groot is dat het bouwbedrijf zal gaan snijden in de dividenduitkering.

Dat de afschrijvingen van BAM een veel grotere omvang hadden dan verwacht, is teleurstellend. Aan de andere kant: BAM neemt nu in één keer de pijn, door de waarde van de vastgoedportefeuille vast te stellen aan de hand van de huidige marktwaarderingen. ABN Amro blijft het aandeel BAM volgen met een houdadvies.

BAM zag de omzet in de eerste helft van dit jaar uitkomen op EUR 3,460 miljard versus een consensusverwachting van EUR 3,378 miljard. De winst voor belastingen (exclusief buitengewone posten) bedroeg EUR 45 miljoen, hetgeen vrijwel overeenkomt met de door analisten becijferde winst van EUR 46 miljoen. BAM rapporteerde verder een netto schuld van EUR 1,507 miljard in de boeken te hebben staan; ook dit is in lijn met de verwachtingen van analisten.Forse afschrijvingen vormen tegenvaller De forse afschrijvingen die het bouwbedrijf in het afgelopen halfjaar moest doen vormden echter een tegenvaller. BAM moest afschrijven op de vastgoedportefeuille; daarnaast werd een voorziening voor goodwill genomen. In totaal bedroegen de afschrijvingen EUR 398 miljoen. De afschrijvingen zouden gevolgen kunnen hebben voor het dividendbeleid van BAM: de analisten van ABN Amro menen dat de kans groot is dat het bouwbedrijf zal gaan snijden in de dividenduitkering. Dat de afschrijvingen van BAM een veel grotere omvang hadden dan verwacht, is teleurstellend. Aan de andere kant: BAM neemt nu in één keer de pijn, door de waarde van de vastgoedportefeuille vast te stellen aan de hand van de huidige marktwaarderingen. ABN Amro blijft het aandeel BAM volgen met een houdadvies.