Daarentegen hadden beursgenoteerde bouwers in deze periode fors in grondposities geinvesteerd, omdat het bezit van grond de mogelijkheid bood van lucratieve projectontwikkeling en bouw van woningen.

Door het inzakken van de woningbouw moest BAM fors afschrijven op de waarde van de grondposities (circa EUR 200 miljoen in 2012/13).

Het risico van nieuwe grote afboekingen op de huidige waarde van de grondposities is naar de inschatting van Theodoor Gilissen Bankiers nu gering.

De boekwaarde van grondposities (EUR 484 miljoen) en van vastgoedontwikkeling (EUR 544 miljoen) is een grote component (20%) van het balanstotaal van BAM. De positie zal verder verminderen door eigen projectontwikkeling.

Daarentegen hadden beursgenoteerde bouwers in deze periode fors in grondposities geinvesteerd, omdat het bezit van grond de mogelijkheid bood van lucratieve projectontwikkeling en bouw van woningen. Door het inzakken van de woningbouw moest BAM fors afschrijven op de waarde van de grondposities (circa EUR 200 miljoen in 2012/13). Het risico van nieuwe grote afboekingen op de huidige waarde van de grondposities is naar de inschatting van Theodoor Gilissen Bankiers nu gering. De boekwaarde van grondposities (EUR 484 miljoen) en van vastgoedontwikkeling (EUR 544 miljoen) is een grote component (20%) van het balanstotaal van BAM. De positie zal verder verminderen door eigen projectontwikkeling.