De Baltische landen raken er echter stilaan bovenop, zo blijken uit recent gepubliceerde cijfers. Zelfs de Duitse kanselier Angela Merkel sprak onlangs haar bewondering uit voor de veerkracht waar de betrokken landen blijk van gaven.

In 2009 daalde het BBP in Litouwen bijvoorbeeld met 18%. Volgens Allan Martinson staat een gelijkaardig scenario ook landen als Griekenland, Ierland en Portugal te wachten.

De Europese periferie slaagt er, in tegenstelling tot de Baltische landen maar heel moeizaam in om overtuigende besparingsmaatregelen door te voeren, dit vanwege protest van de bevolking.

De Baltische landen raken er echter stilaan bovenop, zo blijken uit recent gepubliceerde cijfers. Zelfs de Duitse kanselier Angela Merkel sprak onlangs haar bewondering uit voor de veerkracht waar de betrokken landen blijk van gaven. In 2009 daalde het BBP in Litouwen bijvoorbeeld met 18%. Volgens Allan Martinson staat een gelijkaardig scenario ook landen als Griekenland, Ierland en Portugal te wachten. De Europese periferie slaagt er, in tegenstelling tot de Baltische landen maar heel moeizaam in om overtuigende besparingsmaatregelen door te voeren, dit vanwege protest van de bevolking.