Het omgekeerde is natuurlijk ook waar. De Baltic Dry shipping index is in de afgelopen dagen volledig in elkaar geklapt, hij is teruggevallen tot het laagste niveau in negen maanden, met een daling van 15 dagen op rij. Deze week is de index teruggevallen tot onder het niveau van 1000 dollar en dat is het laagste niveau sinds juni 2013.

Bijzonder verontrustend is vooral dat ook de deelsegmenten van de index verzwakt zijn. De prijsdaling geldt namelijk zowel voor Capesize, Panamax als Supramax schepen is gedaald. Een gevolg hiervan is onder andere dat de bestellingen bij de scheepswerven fors zijn afgenomen.

Het omgekeerde is natuurlijk ook waar. De Baltic Dry shipping index is in de afgelopen dagen volledig in elkaar geklapt, hij is teruggevallen tot het laagste niveau in negen maanden, met een daling van 15 dagen op rij. Deze week is de index teruggevallen tot onder het niveau van 1000 dollar en dat is het laagste niveau sinds juni 2013. Bijzonder verontrustend is vooral dat ook de deelsegmenten van de index verzwakt zijn. De prijsdaling geldt namelijk zowel voor Capesize, Panamax als Supramax schepen is gedaald. Een gevolg hiervan is onder andere dat de bestellingen bij de scheepswerven fors zijn afgenomen.