Vooruitlopend op een verbetering van de wereldeconomie was de Baltic Dry Index door het plafond gevlogen, maar misschien waren de prijsstijgingen voor vervoer overzee iets te voorbarig geweest. Vanaf de piek is de Baltic Dry Index inmiddels met meer dan 20% gedaald.

De prijzen voor het vervoer van de Capesize containers is zelfs nog sterker gedaald. Volgens kenners van de markt kan de vraag onmogelijk het overaanbod aan nieuwe schepen die op de markt komt bijbenen. Tegen die achtergrond kunnen de prijzen alleen maar corrigeren.

Vooruitlopend op een verbetering van de wereldeconomie was de Baltic Dry Index door het plafond gevlogen, maar misschien waren de prijsstijgingen voor vervoer overzee iets te voorbarig geweest. Vanaf de piek is de Baltic Dry Index inmiddels met meer dan 20% gedaald. De prijzen voor het vervoer van de Capesize containers is zelfs nog sterker gedaald. Volgens kenners van de markt kan de vraag onmogelijk het overaanbod aan nieuwe schepen die op de markt komt bijbenen. Tegen die achtergrond kunnen de prijzen alleen maar corrigeren.