Die Baltic Dry Index is vanmorgen voor de zesde dag op rij gedaald, waarmee de negatieve trend uit vorige week zich verder zet. Vanaf het begin van vorige week is de Baltic Dry Index al met 14% gedaald.

De daling heeft uiteraard te maken met de daling van de commodities, die in het spoor van de olieprijs fors lager zijn gegaan. De olieprijs (olie is natuurlijk niet opgenomen in de Baltic Dry Index) is al negen dagen op rij gedaald.

Als gevolg van de koersval in de Baltic Dry Index zijn ook de koersen van aandelen van rederijen als Mitsui O.S.K. Lines gedaald. De vraag is natuurlijk waar de grondstoffenprijzen een bodem gaan vinden.

Aan de daling van de Baltic Dry Index mag overigens niet te veel belang worden gehecht, want deze index geldt traditioneel als zeer volatiel. Forse bewegingen zijn dan ook eerder regel dan uitzondering.

Die Baltic Dry Index is vanmorgen voor de zesde dag op rij gedaald, waarmee de negatieve trend uit vorige week zich verder zet. Vanaf het begin van vorige week is de Baltic Dry Index al met 14% gedaald. De daling heeft uiteraard te maken met de daling van de commodities, die in het spoor van de olieprijs fors lager zijn gegaan. De olieprijs (olie is natuurlijk niet opgenomen in de Baltic Dry Index) is al negen dagen op rij gedaald. Als gevolg van de koersval in de Baltic Dry Index zijn ook de koersen van aandelen van rederijen als Mitsui O.S.K. Lines gedaald. De vraag is natuurlijk waar de grondstoffenprijzen een bodem gaan vinden. Aan de daling van de Baltic Dry Index mag overigens niet te veel belang worden gehecht, want deze index geldt traditioneel als zeer volatiel. Forse bewegingen zijn dan ook eerder regel dan uitzondering.