Berichten over recordvoorraden aan ijzererts en koper die zich in de Chinese havensteden ophopen, liggen aan de basis van de prijsval bij sommige commodities. Een gevolg van die prijsdaling is dat ook de Baltic Dry Index compleet is ingestort, deze index liet vorige week op dagbasis de grootste daling ooit optekenen.

De Baltic Dry wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste barometer voor het transport van dry bulk overzee en zodoende ook als een belangrijke barometer voor de wereldeconomie. Op de achtergrond speelt uiteraard de vrees mee dat het Chinees systeem van schaduwbankieren op wankelen staat.

Berichten over recordvoorraden aan ijzererts en koper die zich in de Chinese havensteden ophopen, liggen aan de basis van de prijsval bij sommige commodities. Een gevolg van die prijsdaling is dat ook de Baltic Dry Index compleet is ingestort, deze index liet vorige week op dagbasis de grootste daling ooit optekenen. De Baltic Dry wordt algemeen beschouwd als de belangrijkste barometer voor het transport van dry bulk overzee en zodoende ook als een belangrijke barometer voor de wereldeconomie. Op de achtergrond speelt uiteraard de vrees mee dat het Chinees systeem van schaduwbankieren op wankelen staat.