De Baltic Dry Index heeft nu het merendeel van de winst opgebouwd tijdens de rally van eind vorig jaar weer prijsgegeven. Die rally lag aan de basis van een verdubbeling van de stand van de index.

De daling heeft onder andere te maken met de vrees dat de dry bulk shipping sector met overcapaciteit wordt geconfronteerd. Een terugval in de Chinese import en andere belangrijke indicatoren wegen op de prijzen die voor bulkvervoer overzee moet worden betaald.

Op Wall Street is de Dry Bulk Shipping Stocks Index op Wall Street zwak gaan presteren. Over de afgelopen maand daalde de index met 3%, waarbij sommige aandelen uit de index een nog veel forsere stijging te zien gaven.

DryShips is betrokken bij de Deepwater Horizon explosie, maar ook andere aandelen uit de sector kregen klappen. Dat is onder andere het geval met Genco Shipping & Trading, Omega Navigation, Excel Maritime Carriers en Diana Shipping.

Volgens Bloomberg, dat zich baseert op Arctic Securities ASA, waren er begin juni 1031 capesize schepen in de vaart, tegenover 950 in januari. Het totaal aantal capesize schepen kan oplopen tot 1150 in het vierde kwartaal.

De Baltic Dry Index heeft nu het merendeel van de winst opgebouwd tijdens de rally van eind vorig jaar weer prijsgegeven. Die rally lag aan de basis van een verdubbeling van de stand van de index. De daling heeft onder andere te maken met de vrees dat de dry bulk shipping sector met overcapaciteit wordt geconfronteerd. Een terugval in de Chinese import en andere belangrijke indicatoren wegen op de prijzen die voor bulkvervoer overzee moet worden betaald. Op Wall Street is de Dry Bulk Shipping Stocks Index op Wall Street zwak gaan presteren. Over de afgelopen maand daalde de index met 3%, waarbij sommige aandelen uit de index een nog veel forsere stijging te zien gaven. DryShips is betrokken bij de Deepwater Horizon explosie, maar ook andere aandelen uit de sector kregen klappen. Dat is onder andere het geval met Genco Shipping & Trading, Omega Navigation, Excel Maritime Carriers en Diana Shipping. Volgens Bloomberg, dat zich baseert op Arctic Securities ASA, waren er begin juni 1031 capesize schepen in de vaart, tegenover 950 in januari. Het totaal aantal capesize schepen kan oplopen tot 1150 in het vierde kwartaal.