Er is zelfs sprake van een daling van de stand van de index met meer dan een derde, waarmee de Baltic Dry Index de slechtste start van een nieuw jaar in 30 jaar heeft genomen. Uiteraard moeten we opletten dat er te veel conclusies worden getrokken uit de evolutie van de index.

Er is inderdaad sprake van overcapaciteit op de markt voor dry bulk, maar dat alleen verklaart de forse daling van de Baltic Dry Index niet. Blijkbaar hebben veel bedrijven tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar grote voorraden opgebouwd, die nu opnieuw afgebouwd worden.

Er is zelfs sprake van een daling van de stand van de index met meer dan een derde, waarmee de Baltic Dry Index de slechtste start van een nieuw jaar in 30 jaar heeft genomen. Uiteraard moeten we opletten dat er te veel conclusies worden getrokken uit de evolutie van de index. Er is inderdaad sprake van overcapaciteit op de markt voor dry bulk, maar dat alleen verklaart de forse daling van de Baltic Dry Index niet. Blijkbaar hebben veel bedrijven tijdens het vierde kwartaal van vorig jaar grote voorraden opgebouwd, die nu opnieuw afgebouwd worden.