De maand juli was voor de index tot dusver de slechtste maand sinds juli 1986. Economen vrezen het ergste voor de wereldeconomie, want de Baltic Dry Index geldt traditioneel als een voorspellende indicator. Minder transport over zee betekent uiteraard minder economische bedrijvigheid.

De vorige keer dat de Baltic Dry Index zo laag stond was in januari 2013, meer bepaald tijdens de periode van de eindejaarsfeeesten. Afgaande op de evolutie van de index, mogen we in de komende maanden een instorting van de wereldeconomie verwachten.

De maand juli was voor de index tot dusver de slechtste maand sinds juli 1986. Economen vrezen het ergste voor de wereldeconomie, want de Baltic Dry Index geldt traditioneel als een voorspellende indicator. Minder transport over zee betekent uiteraard minder economische bedrijvigheid. De vorige keer dat de Baltic Dry Index zo laag stond was in januari 2013, meer bepaald tijdens de periode van de eindejaarsfeeesten. Afgaande op de evolutie van de index, mogen we in de komende maanden een instorting van de wereldeconomie verwachten.