Vanaf de piek bereikt in augustus is de index met 50% gedaald, wat betekent dat het veel goedkoper is geworden om dry bulk overzee te vervoeren. Een prijsdaling van dergelijke omvang is op zijn zachtst gezegd verontrustend, het betekent dat de vraag naar transport van commodities overzee fors is afgenomen.

De Baltic Dry Index staat nu op het laagste punt sinds de zomer van vorig jaar. Sommige economen spreken van een storm in een glas water, maar anderen maken zich wel degelijk zorgen over deze evolutie. Het zou namelijk de voorbode kunnen zijn van een wereldwijde groeivertraging.

Vanaf de piek bereikt in augustus is de index met 50% gedaald, wat betekent dat het veel goedkoper is geworden om dry bulk overzee te vervoeren. Een prijsdaling van dergelijke omvang is op zijn zachtst gezegd verontrustend, het betekent dat de vraag naar transport van commodities overzee fors is afgenomen. De Baltic Dry Index staat nu op het laagste punt sinds de zomer van vorig jaar. Sommige economen spreken van een storm in een glas water, maar anderen maken zich wel degelijk zorgen over deze evolutie. Het zou namelijk de voorbode kunnen zijn van een wereldwijde groeivertraging.