De index daalde gisteren met 55 punten of 2,30% tot 2351, wat het laagste niveau sinds 1 oktober. De Baltic Dry Index is nu al 25 dagen op rij gedaald, het was van augustus 2005 geleden dat de index gedurende zo'n lange periode is gedaald.

Vooral de tarieven voor vervoer van panamax schepen, die door het Panamakanaal kunnen varen, zijn fors gedaald. Alex Gray, chief executive officer of Clarkson Securities, is de vraag naar vervoer overzee teruggevallen tot het laagste niveau van dit jaar.

Volgens Clarkson Research Services zal de bulk-fleet capaciteit dit jaar met 16% toenemen, hoofdzakelijk als gevolg van een sterke toename van het aantal schepen in de vaart.

De import van steenkool en ijzererts is in China voor de tweede maand op rij gedaald. Commodities voor de staal- en elektriciteitsproductie is goed voor 54% van alle dry-bulk goederen die tijdens het eerste kwartaal werden vervoerd, zo blijkt uit cijfers van Drewry Shipping Consultants in Londen.

De index daalde gisteren met 55 punten of 2,30% tot 2351, wat het laagste niveau sinds 1 oktober. De Baltic Dry Index is nu al 25 dagen op rij gedaald, het was van augustus 2005 geleden dat de index gedurende zo'n lange periode is gedaald. Vooral de tarieven voor vervoer van panamax schepen, die door het Panamakanaal kunnen varen, zijn fors gedaald. Alex Gray, chief executive officer of Clarkson Securities, is de vraag naar vervoer overzee teruggevallen tot het laagste niveau van dit jaar. Volgens Clarkson Research Services zal de bulk-fleet capaciteit dit jaar met 16% toenemen, hoofdzakelijk als gevolg van een sterke toename van het aantal schepen in de vaart. De import van steenkool en ijzererts is in China voor de tweede maand op rij gedaald. Commodities voor de staal- en elektriciteitsproductie is goed voor 54% van alle dry-bulk goederen die tijdens het eerste kwartaal werden vervoerd, zo blijkt uit cijfers van Drewry Shipping Consultants in Londen.