Nochtans wordt dit positieve beeld niet bevestigd door de Baltic Dry Index. Deze index, die de evolutie van de prijzen van het transport van bulkgoederen overzee weerspiegelt, is op jaarbasis met 60% gedaald. De Baltic Dry bevindt zich nu opnieuw op het niveau van vlak na de crisis van 2008.

Sommige economen pogen de lage stand van de index te relativeren door te wijzen op een overaanbod op de markt. Die uitleg klinkt echter weinig overtuigend, eerder lijkt het Ponzi schema in de Chinese grondstoffenhandel aan de basis van de val van de Baltic Dry Index te liggen.

Nochtans wordt dit positieve beeld niet bevestigd door de Baltic Dry Index. Deze index, die de evolutie van de prijzen van het transport van bulkgoederen overzee weerspiegelt, is op jaarbasis met 60% gedaald. De Baltic Dry bevindt zich nu opnieuw op het niveau van vlak na de crisis van 2008. Sommige economen pogen de lage stand van de index te relativeren door te wijzen op een overaanbod op de markt. Die uitleg klinkt echter weinig overtuigend, eerder lijkt het Ponzi schema in de Chinese grondstoffenhandel aan de basis van de val van de Baltic Dry Index te liggen.