Deze index, die toonaangevend is de voor de prijzen van droogvervoer overzee is nu al zeven weken op rij gestegen. De stijging van vorige week was echter de sterkste over deze periode.

De stijging van de Baltic Dry heeft uiteraard te maken met het feit dat de prijzen voor grondstoffen in de afgelopen dagen zijn blijven aantrekken, dit onder andere in correlatie met een verzwakking van de dollarkoers.

De aandelen van reder Mitsui O.S.K. Lines werden vanmorgen in Tokio duurder, terwijl branchgenoot China Cosco Holdings Co., de grootste operator van dry-bulk ships, in Shanghai een fikse stijging liet optekenen.

Deze index, die toonaangevend is de voor de prijzen van droogvervoer overzee is nu al zeven weken op rij gestegen. De stijging van vorige week was echter de sterkste over deze periode. De stijging van de Baltic Dry heeft uiteraard te maken met het feit dat de prijzen voor grondstoffen in de afgelopen dagen zijn blijven aantrekken, dit onder andere in correlatie met een verzwakking van de dollarkoers. De aandelen van reder Mitsui O.S.K. Lines werden vanmorgen in Tokio duurder, terwijl branchgenoot China Cosco Holdings Co., de grootste operator van dry-bulk ships, in Shanghai een fikse stijging liet optekenen.