De tarieven voor capesize schepen, de schepen die vooral worden gebruikt voor het transport van ijzererts, zijn met 17% gedaald. Het was van oktober 2008 gedaald dat die tarieven zo sterk waren gedaald.

JPMorgan Chase & Co verwacht dat de staalprijzen in China, de grootste consument van staal, tijdens de tweede helft van dit jaar met 10% gaat dalen. Baoshan Iron & Steel Co, de grootste Chinese staalproducent, verlaagde de prijzen al voor de tweede maand op rij.

Peter Norfolk, research director bij Freight Investor Services Ltd. in Londen, merkt op dat de snelle stijging van de staalproductie tot een overaanbod aan staal heeft geleid. Het aanbod is momenteel groter dan de vraag, zodat prijsdruk onvermijdelijk wordt.

De tarieven voor capesize schepen, de schepen die vooral worden gebruikt voor het transport van ijzererts, zijn met 17% gedaald. Het was van oktober 2008 gedaald dat die tarieven zo sterk waren gedaald. JPMorgan Chase & Co verwacht dat de staalprijzen in China, de grootste consument van staal, tijdens de tweede helft van dit jaar met 10% gaat dalen. Baoshan Iron & Steel Co, de grootste Chinese staalproducent, verlaagde de prijzen al voor de tweede maand op rij. Peter Norfolk, research director bij Freight Investor Services Ltd. in Londen, merkt op dat de snelle stijging van de staalproductie tot een overaanbod aan staal heeft geleid. Het aanbod is momenteel groter dan de vraag, zodat prijsdruk onvermijdelijk wordt.