Anderzijds is de Baltic Dry Index maandag opnieuw gedaald. De Baltic Dry Index, die de kostprijs van het transport van droogvervoer overzee aangeeft, daalde gisteren met 3,50%.

Daarmee daalde de index over de afgelopen 17 dagen al met 38%. Het is van april 2009 geleden dat de Baltic Dry nog gedurende zo'n lange periode een negatief verloop kende.

In het spoor van de Baltic Dry Index gaven vanmorgen ook de schipvaartaandelen op de Aziatische beurzen opnieuw terrein prijs. Onder andere Mitsui OK Lines en China Cosco moesten met lagere koersen vrede nemen.

Anderzijds is de Baltic Dry Index maandag opnieuw gedaald. De Baltic Dry Index, die de kostprijs van het transport van droogvervoer overzee aangeeft, daalde gisteren met 3,50%. Daarmee daalde de index over de afgelopen 17 dagen al met 38%. Het is van april 2009 geleden dat de Baltic Dry nog gedurende zo'n lange periode een negatief verloop kende. In het spoor van de Baltic Dry Index gaven vanmorgen ook de schipvaartaandelen op de Aziatische beurzen opnieuw terrein prijs. Onder andere Mitsui OK Lines en China Cosco moesten met lagere koersen vrede nemen.