Als gevolg van de daling van de Baltic Dry zijn de koersen van aandelen als Mitsui O.S.K. Lines en China Cosco Holdings vanmorgen verder gedaald. Laatstgenoemd bedrijf is de grootste operator van dry-bulk ships.

Hiroichi Nishi, fondsbeheerder in Tokio bij Nikko Cordial Securities, is van mening dat de economische vooruitzichten er opnieuw een stuk onzekerder uitzien. De beleggers vermijden daarom opnieuw te grote risico's.

Kazumasa Yamaoka, senior analist in Tokio bij GCI Capital, merkt op dat een aantal recent gepubliceerde indicatoren aangeven dat de economie maar traag herstelt. De beleggers kiezen voor veiligheid en stappen over naar dollar en yen.

Als gevolg van de daling van de Baltic Dry zijn de koersen van aandelen als Mitsui O.S.K. Lines en China Cosco Holdings vanmorgen verder gedaald. Laatstgenoemd bedrijf is de grootste operator van dry-bulk ships. Hiroichi Nishi, fondsbeheerder in Tokio bij Nikko Cordial Securities, is van mening dat de economische vooruitzichten er opnieuw een stuk onzekerder uitzien. De beleggers vermijden daarom opnieuw te grote risico's. Kazumasa Yamaoka, senior analist in Tokio bij GCI Capital, merkt op dat een aantal recent gepubliceerde indicatoren aangeven dat de economie maar traag herstelt. De beleggers kiezen voor veiligheid en stappen over naar dollar en yen.