Volgens de analisten is er een logische verklaring voor de aanhoudende daling van de Baltic Dry Index: deze index is een leading indicator voor de economische wereldsituatie.

De evolutie van de Baltic Dry Index reflecteert de onzekerheid op de markt wat betreft de economische omstandigheden. De kans lijkt te zijn toegenomen dat de economische groei in de tweede helft van dit jaar gaat afbrokkelen.

Als gevolg van de daling van de Baltic Dry Index presteerden de rederijen op de Aziatische beurzen vanmorgen bijzonder zwak. Aandelen als Nippon Yusen, Mitsui O.S.K. Lines Ltd en Kawasaki Kisen Kaisha Ltd werden duidelijk lager gezet.

Volgens de analisten is er een logische verklaring voor de aanhoudende daling van de Baltic Dry Index: deze index is een leading indicator voor de economische wereldsituatie. De evolutie van de Baltic Dry Index reflecteert de onzekerheid op de markt wat betreft de economische omstandigheden. De kans lijkt te zijn toegenomen dat de economische groei in de tweede helft van dit jaar gaat afbrokkelen. Als gevolg van de daling van de Baltic Dry Index presteerden de rederijen op de Aziatische beurzen vanmorgen bijzonder zwak. Aandelen als Nippon Yusen, Mitsui O.S.K. Lines Ltd en Kawasaki Kisen Kaisha Ltd werden duidelijk lager gezet.