Van de groei van de wereldeconomie tijdens het tweede kwartaal zoals die door de economen in het vooruitzicht was gesteld, is dus niets in huis gekomen. De zwakte van de Baltic Dry Index heeft veel te maken met de vrees voor een Ponzi schema in de Chinese sector van het schaduwbankieren.

Inmiddels wordt steeds duidelijker dat veel van de kredieten afgesloten in het universum van het schaduwbankieren zijn gebeurd met grondstoffen als onderpand. Daarmee wordt het beeld van een wereld waar vanalles en nog wat gemanipuleerd opnieuw bewaarheid.

Van de groei van de wereldeconomie tijdens het tweede kwartaal zoals die door de economen in het vooruitzicht was gesteld, is dus niets in huis gekomen. De zwakte van de Baltic Dry Index heeft veel te maken met de vrees voor een Ponzi schema in de Chinese sector van het schaduwbankieren. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat veel van de kredieten afgesloten in het universum van het schaduwbankieren zijn gebeurd met grondstoffen als onderpand. Daarmee wordt het beeld van een wereld waar vanalles en nog wat gemanipuleerd opnieuw bewaarheid.