Op de eerste plaats is er overcapaciteit op de markt, wat wil zeggen dat er te veel schepen in de vaart zijn. In die situatie komt voorlopig geen verandering in, want er komt nog meer capaciteit op de markt.

Daarnaast is de daling van de vrachtprijzen ook het gevolg van de vrees dat de wereldeconomie gaat vertragen. Verschillende indicatoren wijzen in de richting van zo'n vertraging.

De Baltic Dry Index is al bijna gehalveerd in 26 sessies, de daling bedroeg tot en met gisteren 46%. Het is van augustus 2005 geleden dat de index nog zo veel sessies op rij is gedaald.

Op de eerste plaats is er overcapaciteit op de markt, wat wil zeggen dat er te veel schepen in de vaart zijn. In die situatie komt voorlopig geen verandering in, want er komt nog meer capaciteit op de markt. Daarnaast is de daling van de vrachtprijzen ook het gevolg van de vrees dat de wereldeconomie gaat vertragen. Verschillende indicatoren wijzen in de richting van zo'n vertraging. De Baltic Dry Index is al bijna gehalveerd in 26 sessies, de daling bedroeg tot en met gisteren 46%. Het is van augustus 2005 geleden dat de index nog zo veel sessies op rij is gedaald.