Ballast Nedam wordt met onzekere vastgoedmarkt geconfronteerd

Het Nederlandse bouwbedrijf Ballast Nedam zet dit jaar het mes waarschijnlijk in het dividend omdat het rode cijfers schrijft. Het bedrijf gaat voor dit jaar door reorganisatiekosten en afschrijvingen op bezittingen uit van een verlies van EUR 30 miljoen in plaats van een eerder afgegeven operationeel resultaat in de bandbreedte van EUR 15 tot 20 miljoen.

Positief is volgens ABN Amro dat het bedrijf stevig in de eigen organisatie ingrijpt. Dat moet volgens het management in 2013 tot betere resultaten leiden.

Vastgoedmarkt geeft geen tekenen van verbetering te zien

De afwaarderingen op grondposities en projecten laten zien dat de vastgoedmarkt geen tekenen van verbetering laat zien. De operationele resultaten van Ballast Nedam zijn echter in orde.

Door de grote hoeveelheid uitzonderlijke gebeurtenissen is de kans echter groot de aandeelhouders volgens ABN Amro buiten de boot vallen.

Het bedrijf keert doorgaans de helft van de winst uit als dividend. De analisten van de bank handhaven in de gegeven omstandigheden een neutraal advies voor het aandeel Ballast Nedam.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content