Het operationele resultaat kwam uit op EUR 31 miljoen negatief door reorganisatiekosten en afschrijvingen ter waarde van EUR 49 miljoen op grond, vastgoed, fabrieken en apparatuur. De rode cijfers zijn conform de trading update in oktober van het afgelopen jaar.

De regionale bedrijven en enkele gespecialiseerde bedrijven die actief zijn in capaciteitsgedreven markten zadelden Ballast Nedam met het forse verlies op. Als gevolg daarvan keert het bedrijf geen dividend uit over het afgelopen jaar.

De bouwer heeft maatregelen genomen om de vorig jaar in gang gezette reorganisatie bij enkele regionale en gespecialiseerde bedrijven te versnellen.

Dat moet de blootstelling aan verliesgevende markten verminderen. Ballast Nedam schrapt 500 van de 3.900 banen.

Het bedrijf wil zich richten op geïntegreerde projecten en nichemarkten met groeiperspectieven, zoals windmolenparken op zee, industriële bouw, schroot en alternatieve brandstoffen.

Ballast Nedam denkt het operationele resultaat dit jaar in positief vaarwater te brengen. Het verwacht een operationeel resultaat van ongeveer EUR 15 miljoen.

Het jaarresultaat van Ballast Nedam stelt teleur, hoewel het niet als een verrassing komt.

Het bedrijf is in tegenstelling tot BAM en Heijmans bijna volledig afhankelijk van de zwakke Nederlandse markt.

Het doorhalen van het dividend is een domper terwijl de afgegeven outlook is ietwat beter is dan verwacht.

De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Verkopen voor het aandeel vanwege de afhankelijkheid van de Nederlandse markt, de dividendingreep en de waardering die aan de hoge kant is.

Het operationele resultaat kwam uit op EUR 31 miljoen negatief door reorganisatiekosten en afschrijvingen ter waarde van EUR 49 miljoen op grond, vastgoed, fabrieken en apparatuur. De rode cijfers zijn conform de trading update in oktober van het afgelopen jaar. De regionale bedrijven en enkele gespecialiseerde bedrijven die actief zijn in capaciteitsgedreven markten zadelden Ballast Nedam met het forse verlies op. Als gevolg daarvan keert het bedrijf geen dividend uit over het afgelopen jaar. De bouwer heeft maatregelen genomen om de vorig jaar in gang gezette reorganisatie bij enkele regionale en gespecialiseerde bedrijven te versnellen. Dat moet de blootstelling aan verliesgevende markten verminderen. Ballast Nedam schrapt 500 van de 3.900 banen. Het bedrijf wil zich richten op geïntegreerde projecten en nichemarkten met groeiperspectieven, zoals windmolenparken op zee, industriële bouw, schroot en alternatieve brandstoffen. Ballast Nedam denkt het operationele resultaat dit jaar in positief vaarwater te brengen. Het verwacht een operationeel resultaat van ongeveer EUR 15 miljoen. Het jaarresultaat van Ballast Nedam stelt teleur, hoewel het niet als een verrassing komt. Het bedrijf is in tegenstelling tot BAM en Heijmans bijna volledig afhankelijk van de zwakke Nederlandse markt. Het doorhalen van het dividend is een domper terwijl de afgegeven outlook is ietwat beter is dan verwacht. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie Verkopen voor het aandeel vanwege de afhankelijkheid van de Nederlandse markt, de dividendingreep en de waardering die aan de hoge kant is.