De ECB heeft zich er toe verbonden om onbepaalde hoeveelheden kortlopende Spaanse en Italiaanse staatsobligaties op de secundaire markt in te kopen. Voorwaarde is wel dat beide landen om dergelijke actie vragen. De bal zit dus nog steeds in het kamp van Madrid en Rome.

Monti heeft nu het merendeel van zijn troeven op tafel gegooid

Boris Schlossberg van BK Asset Management is van mening dat Mario Draghi en de Europese Centrale Bank het merendeel van hun troeven op tafel hebben gegooid.

Veel meer ruimte hebben beiden niet meer tot hun beschikking, rekening gehouden met het feit dat Duitsland niet met zich zal laten sollen.

Carsten Brzeski, senior economist bij ING, is van mening dat de ECB inderdaad een grote bazooka heeft bovengehaald die opnieuw tijd zal helpen winnen. Volgens Brzeski heeft de centrale bank nu ongeveer de grenzen van haar kunnen bereikt, veel verder kan ze niet meer gaan.

De ECB heeft zich er toe verbonden om onbepaalde hoeveelheden kortlopende Spaanse en Italiaanse staatsobligaties op de secundaire markt in te kopen. Voorwaarde is wel dat beide landen om dergelijke actie vragen. De bal zit dus nog steeds in het kamp van Madrid en Rome. Monti heeft nu het merendeel van zijn troeven op tafel gegooid Boris Schlossberg van BK Asset Management is van mening dat Mario Draghi en de Europese Centrale Bank het merendeel van hun troeven op tafel hebben gegooid. Veel meer ruimte hebben beiden niet meer tot hun beschikking, rekening gehouden met het feit dat Duitsland niet met zich zal laten sollen. Carsten Brzeski, senior economist bij ING, is van mening dat de ECB inderdaad een grote bazooka heeft bovengehaald die opnieuw tijd zal helpen winnen. Volgens Brzeski heeft de centrale bank nu ongeveer de grenzen van haar kunnen bereikt, veel verder kan ze niet meer gaan.