In dit onderzoek maakte Immotheker een opsplitsing tussen singles(29%) en koppels (61%), starters (diegenen die een eerste woning kopen) en doorstromers (diegenen die een bestaande woning verkopen om een nieuwe te verwerven).

Uit het Immotheker-trendonderzoek blijkt dat de Belg, in vergelijking met vorig jaar, meer voor zijn woonkrediet betaalt.

Het leenbedrag voor een woning lag in 2012 gemiddeld 11.000 euro hoger en ook de maandelijks aflossing verhoogde met 6%.

Met een gemiddelde leeftijd van 35,5 jaar wachtte de Belg in 2012 een jaar langer om de investering aan te gaan.

De single waagde de sprong pas op 37-jarige leeftijd (t.o.v. 36 jaar in 2011). Hoewel de moeilijke economische context zich laat voelen, is er is ook goed nieuws.

Het afgelopen jaar daalde de gemiddelde leenduur van 25 naar 24 jaar. En de Belg leent nog steeds gezond, want ondanks de toenemende woningprijzen en het gestegen leenbedrag, leent de Belg verhoudingsgewijs minder van de totale projectkost.

Dat komt omdat hij zijn eigen inbreng met 11% verhoogt, waardoor die nu ruim een derde van de investering bedraagt.

In dit onderzoek maakte Immotheker een opsplitsing tussen singles(29%) en koppels (61%), starters (diegenen die een eerste woning kopen) en doorstromers (diegenen die een bestaande woning verkopen om een nieuwe te verwerven). Uit het Immotheker-trendonderzoek blijkt dat de Belg, in vergelijking met vorig jaar, meer voor zijn woonkrediet betaalt. Het leenbedrag voor een woning lag in 2012 gemiddeld 11.000 euro hoger en ook de maandelijks aflossing verhoogde met 6%. Met een gemiddelde leeftijd van 35,5 jaar wachtte de Belg in 2012 een jaar langer om de investering aan te gaan. De single waagde de sprong pas op 37-jarige leeftijd (t.o.v. 36 jaar in 2011). Hoewel de moeilijke economische context zich laat voelen, is er is ook goed nieuws. Het afgelopen jaar daalde de gemiddelde leenduur van 25 naar 24 jaar. En de Belg leent nog steeds gezond, want ondanks de toenemende woningprijzen en het gestegen leenbedrag, leent de Belg verhoudingsgewijs minder van de totale projectkost. Dat komt omdat hij zijn eigen inbreng met 11% verhoogt, waardoor die nu ruim een derde van de investering bedraagt.