Er is opnieuw heel wat te doen rond Facebook, nu blijkt dat insiders de aandelen verkochten met de IPO op komst. Het was alsof zij een voorgevoel hadden dat de aandelen overgewaardeerd waren.

Anderzijds realiseerden Europese posities die via gestructureerde producten baisse-posities hadden ingenomen winsten tot 500%. De koers van Facebook slaagt er voorlopig in om stand te houden boven 20 dollar.

Vraag naar olie emerging markets zal die van de OESO-landen in 2013 overtreffen

Opmerkelijk is volgens Royal Bank of Scotland de prognose dat in de loop van 2013 de vraag van de emerging markets die van de OESO-landen voor het eerst zal overtreffen.

Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 4,7 miljoen vaten is afgenomen naar 378,2 miljoen vaten.

Vorige week voerde de Verenigde Staten gemiddeld 8,6 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,8 miljoen vaten per dag een week eerder.

De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg de voorbije 4 weken licht naar 92,3 procent tegenover 92,1 procent een week eerder.

De voorraad loodvrije benzine steeg met 2,8 miljoen vaten en ook de stookolievoorraad kwam op weekbasis 3,1 miljoen vaten hoger uit. Loodvrije benzine werd op weekbasis 3,7 procent duurder.

De stijging van de stookolieprijs bleef beperkt tot 2,9 procent. De kleinhandelsprijs van loodvrije benzine steeg voor het eerst in 14 weken en ook diesel werd duurder.

Er is opnieuw heel wat te doen rond Facebook, nu blijkt dat insiders de aandelen verkochten met de IPO op komst. Het was alsof zij een voorgevoel hadden dat de aandelen overgewaardeerd waren. Anderzijds realiseerden Europese posities die via gestructureerde producten baisse-posities hadden ingenomen winsten tot 500%. De koers van Facebook slaagt er voorlopig in om stand te houden boven 20 dollar.Vraag naar olie emerging markets zal die van de OESO-landen in 2013 overtreffen Opmerkelijk is volgens Royal Bank of Scotland de prognose dat in de loop van 2013 de vraag van de emerging markets die van de OESO-landen voor het eerst zal overtreffen. Uit de wekelijkse voorraadcijfers van het Amerikaanse Department of Energy (DoE) bleek dat de hoeveelheid ruwe olie in voorraad in de vorige verslagweek met 4,7 miljoen vaten is afgenomen naar 378,2 miljoen vaten. Vorige week voerde de Verenigde Staten gemiddeld 8,6 miljoen vaten ruwe olie per dag in tegenover 8,8 miljoen vaten per dag een week eerder. De gemiddelde capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg de voorbije 4 weken licht naar 92,3 procent tegenover 92,1 procent een week eerder. De voorraad loodvrije benzine steeg met 2,8 miljoen vaten en ook de stookolievoorraad kwam op weekbasis 3,1 miljoen vaten hoger uit. Loodvrije benzine werd op weekbasis 3,7 procent duurder. De stijging van de stookolieprijs bleef beperkt tot 2,9 procent. De kleinhandelsprijs van loodvrije benzine steeg voor het eerst in 14 weken en ook diesel werd duurder.