Een bodem van betekenis werd volgens de bank op dat moment gezet. Het bodempatroon werd opgebouwd uit een dalende lijn getrokken vanaf een intraday high op 6 maart (= 204,32) naar een intraday low op 9 maart (= 194,99) gevolgd door een stijgende lijn naar een intraday high op 211,55. Zowel de slotkoers als intraday high van 10 maart lagen boven de slotkoers en intraday high van 6 maart.

Maandag zagen we het spiegelbeeld van dit V-teken. In plaats van een duidelijk herkenbaar bodempatroon is er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu zichtbaar een toppatroon gezet.

Op 6 april stelde de bank op basis van de technische analyse: "Voor de komende tijd wordt in grote lijnen een herhaling voorzien van het koersverloop in de periode april/mei 2003".

In die analyse werd gewezen op de gap die was ontstaan op 220,76. De analyse van 6 april is nog steeds geldig: "Mocht de gap wel gesloten worden, dan is dat het op-één-na-beste koopmoment sinds de bodem in maart van dit jaar".

Op 14 april werd daaraan toegevoegd: "Het koersrisico ten opzichte van 211,11 is dan relatief beperkt (tot ca. vijf procent) in het licht van het kunnen handhaven van een positieve beursvisie." Kopen dus vanaf AEX 220,76, zo luidt de conclusie van Theodoor Gilissen Bankiers.

Een bodem van betekenis werd volgens de bank op dat moment gezet. Het bodempatroon werd opgebouwd uit een dalende lijn getrokken vanaf een intraday high op 6 maart (= 204,32) naar een intraday low op 9 maart (= 194,99) gevolgd door een stijgende lijn naar een intraday high op 211,55. Zowel de slotkoers als intraday high van 10 maart lagen boven de slotkoers en intraday high van 6 maart.Maandag zagen we het spiegelbeeld van dit V-teken. In plaats van een duidelijk herkenbaar bodempatroon is er volgens Theodoor Gilissen Bankiers nu zichtbaar een toppatroon gezet. Op 6 april stelde de bank op basis van de technische analyse: "Voor de komende tijd wordt in grote lijnen een herhaling voorzien van het koersverloop in de periode april/mei 2003". In die analyse werd gewezen op de gap die was ontstaan op 220,76. De analyse van 6 april is nog steeds geldig: "Mocht de gap wel gesloten worden, dan is dat het op-één-na-beste koopmoment sinds de bodem in maart van dit jaar".Op 14 april werd daaraan toegevoegd: "Het koersrisico ten opzichte van 211,11 is dan relatief beperkt (tot ca. vijf procent) in het licht van het kunnen handhaven van een positieve beursvisie." Kopen dus vanaf AEX 220,76, zo luidt de conclusie van Theodoor Gilissen Bankiers.