De credit-default swaps om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door het land blijven anderzijds stijgen, ze bereikten gisteren het hoogste niveau sinds juli 2009 en een verdere stijging lijkt waarschijnlijk.

De credit-default swaps voor de 5-jarige staatsobligatie stegen met 44 basispunten tot 352. Fitch verlaagde de kredietrating voor Bahrein nadat de regering de krijgswet invoerde.

Het grootste gevaar is dat de protesten in Bahrein gaan overslaan naar buurland Saoedi-Arabië, de grootste olieproducent in de wereld.

Onder andere vanwege de familiebanden tussen beide koningshuizen, heeft Riad troepen naar het buurland gestuurd. De vraag is nu hoe Iran op de situatie gaat reageren.

De credit-default swaps om zich te verzekeren tegen een wanbetaling door het land blijven anderzijds stijgen, ze bereikten gisteren het hoogste niveau sinds juli 2009 en een verdere stijging lijkt waarschijnlijk. De credit-default swaps voor de 5-jarige staatsobligatie stegen met 44 basispunten tot 352. Fitch verlaagde de kredietrating voor Bahrein nadat de regering de krijgswet invoerde. Het grootste gevaar is dat de protesten in Bahrein gaan overslaan naar buurland Saoedi-Arabië, de grootste olieproducent in de wereld. Onder andere vanwege de familiebanden tussen beide koningshuizen, heeft Riad troepen naar het buurland gestuurd. De vraag is nu hoe Iran op de situatie gaat reageren.