In het koninkrijk wordt een sjiïtische meerderheid geregeerd door een soennitische meerderheid, wat tot heel wat spanning heeft aanleiding gegeven. In principe geldt de krijgswet voor drie maanden.

De veiligheidskrachten krijgen een aanzienlijke uitbreiding van hun bevoegdheden. Die veiligheidskrachten worden door de soennitische minderheid gedomineerd, wat een bron van woede vormt.

De Saoedische troepen hebben echter de vrees voor een escalatie van het conflict doen toenemen. Het geeft namelijk aan dat de Saoedi's op hun hoede zijn voor een verdere uitbreiding van het conflict. De Saoedische troepen in Bahrein zijn voorlopig met een 1000-tal.

In het koninkrijk wordt een sjiïtische meerderheid geregeerd door een soennitische meerderheid, wat tot heel wat spanning heeft aanleiding gegeven. In principe geldt de krijgswet voor drie maanden. De veiligheidskrachten krijgen een aanzienlijke uitbreiding van hun bevoegdheden. Die veiligheidskrachten worden door de soennitische minderheid gedomineerd, wat een bron van woede vormt. De Saoedische troepen hebben echter de vrees voor een escalatie van het conflict doen toenemen. Het geeft namelijk aan dat de Saoedi's op hun hoede zijn voor een verdere uitbreiding van het conflict. De Saoedische troepen in Bahrein zijn voorlopig met een 1000-tal.