Het valt nog af te wachten of kolonel Khadaffi bereid zal zijn om afstand te doen van de macht. Inmiddels heeft Libië een andere conflicthaard naar de achtergrond verdrongen.

Bahrein vormt een grotere risicofactor voor de oliemarkt dan Libië, aldus de analisten. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, verwijst daarbij naar Saoedi-Arabië.

De risico's op onrust in dat koninkrijk blijven aanwezig zolang Bahrein niet in rustiger vaarwater is beland. Barratt wijst er op dat Jemen eveneens een risicofactor blijft, ook daar zijn de protesten nog niet achter de rug.

Het valt nog af te wachten of kolonel Khadaffi bereid zal zijn om afstand te doen van de macht. Inmiddels heeft Libië een andere conflicthaard naar de achtergrond verdrongen. Bahrein vormt een grotere risicofactor voor de oliemarkt dan Libië, aldus de analisten. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, verwijst daarbij naar Saoedi-Arabië. De risico's op onrust in dat koninkrijk blijven aanwezig zolang Bahrein niet in rustiger vaarwater is beland. Barratt wijst er op dat Jemen eveneens een risicofactor blijft, ook daar zijn de protesten nog niet achter de rug.