De vrees blijft bestaan dat de onrust gaat overwaaien naar Saoedi-Arabië, de grootste olie-exporteur in de wereld. In dat geval zou de wereld met een tekort aan olie worden geconfronteerd.

Volgens Ben Westmore, Minerals and Eenergy Economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de spanning in het Midden-Oosten momenteel een bodem onder de olieprijs legt.

Bahrein arresteerde gisteren zeven oppositieleiders, maar daarmee is een terugkeer van de rust niet gegarandeerd. Mogelijk gaan de protesten nu omslaan in een heuse gewapende opstand.

De vrees blijft bestaan dat de onrust gaat overwaaien naar Saoedi-Arabië, de grootste olie-exporteur in de wereld. In dat geval zou de wereld met een tekort aan olie worden geconfronteerd. Volgens Ben Westmore, Minerals and Eenergy Economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, is van mening dat de spanning in het Midden-Oosten momenteel een bodem onder de olieprijs legt. Bahrein arresteerde gisteren zeven oppositieleiders, maar daarmee is een terugkeer van de rust niet gegarandeerd. Mogelijk gaan de protesten nu omslaan in een heuse gewapende opstand.