Daardoor zullen ze een grotere basis voor hun pensioen kunnen opbouwen, terwijl ze daarnaast ook meer tijd hebben om een spaarpotje opzij te zetten. Daardoor zouden ze minder een last worden voor de Gen-X en Gen-Y dan door pessimisten aangenomen wordt.

Dit verhaal is echter maar een deel van de waarheid. De grotere productiviteit en de hoge spaarcapaciteit zijn weliswaar een feit, maar de babyboomers zullen wel degelijk gedwongen worden om voor een groot stuk op de kap van Gen-X en Gen-Y te leven. Dat kan in de komende jaren voor grote spanningen zorgen.

Daardoor zullen ze een grotere basis voor hun pensioen kunnen opbouwen, terwijl ze daarnaast ook meer tijd hebben om een spaarpotje opzij te zetten. Daardoor zouden ze minder een last worden voor de Gen-X en Gen-Y dan door pessimisten aangenomen wordt. Dit verhaal is echter maar een deel van de waarheid. De grotere productiviteit en de hoge spaarcapaciteit zijn weliswaar een feit, maar de babyboomers zullen wel degelijk gedwongen worden om voor een groot stuk op de kap van Gen-X en Gen-Y te leven. Dat kan in de komende jaren voor grote spanningen zorgen.